בחרו עמוד

תרגום נוטריוני

תרגום נוטריוני מרוסית לעברית

כהן ברוש משרד עורכי דין 

16/07/2023

תרגום נוטריוני הוא תהליך מקצועי ומורכב של תרגום מסמכים משפת מקור, לשפה אחרת. בתרגום נוטריוני מרוסית לעברית, המתרגם, שהוא הנוטריון, אחראי לתרגום מדויק ונכון ושמירה על כוונת הדברים והתוכן המקורי, גם מבחינה משפטית.

בסיום התרגום, הנוטריון יאשר בחתימתו כי המסמכים תורגמו בצורה מדויקת ושהתרגום הוא נאמן לתוכן המקורי. חתימתו של הנוטריון נותנת למסמך תוקף חוקי מבחינה משפטית.

תרגום נוטריוני, אישור נוטריוני, ומה שביניהם

מה ההבדל בין תרגום נוטריוני לאישור נוטריוני?

 בתרגום נוטריוני מתרגם הנוטריון מסמכים משפת אחת לשנייה, מקפיד על שמירת הדיוק לתוכן המקורי, ומאשר אותו עם חותמת רשמית. תרגום נוטריוני נדרש במקרים שלמסמך יש משמעות משפטית.

אישור נוטריוני, לעומתו, מתייחס לתהליך שבו מומחה מוסמך מאשר באופן רשמי את החתימה או האישור על מסמך מסוים. הנוטריון אחראי לוודא את נכונות המסמך ולסמן עליו את חותמתו הרשמית וחתימתו. אישור נוטריוני נדרש במגוון מקרים, כגון חתימה על חוזה, עדות רשמית או צו בית משפט.

באילו מקרים נדרש תרגום נוטריוני מרוסית לעברית ולהיפך?

מדובר ברשימה לא סגורה, אבל בין המסמכים הנפוצים ביותר שדורשים תרגום נוטריוני, נמנים המסמכים הבאים:

  1. דרכון: תרגום המידע האישי והעמודים החשובים בדרכון, הינו הכרחי במגוון רב של מקרים לצורך הצגה לרשויות מסוימות במדינות שונות.
  2. אישורי נישואין וגירושין: כאשר יש צורך להוכיח את מעמד האישי של בן האדם בפני גורמים מסוימים במדינה אחרת.
  3. תעודות לידה ותעודות חתונה: במקרים בהם נדרש להציג תעודת לידה או חתונה בפני רשות מקומית או משפטית במדינה בה השפה הרשמית היא רוסית או בישראל.
  4. תעודות מעידות על השכלה וגיליון ציונים: כשמעוניינים להוכיח את ההשכלה לצורך המשך לימודים או עבודה בישראל או במדינה בה השפה הרשמית היא רוסית, לפי העניין.    
  5. תעודת רישום רכב: כאשר מעוניינים לרשום רכב מיובא ממדינה אחת למדינה השנייה.
  6. פסקי דין: לצורך ניהול הליכים משפטיים באחת המדינות.
  7. חוזים ומסמכים משפטיים אחרים: לצורך הקמת עסק או ניהולו באחת המדינות.
  8. חשבוניות: במקרים בהם חייבים להגיש חשבוניות בשפה שונה מזו שבה נכתבו, כמו במקרה של עסקאות בינלאומיות.
  9. חוו"ד: כשחייבים להגיש חוות דעת בנוגע למסמכים רשמיים, כמו חוות עדות, צווים משפטיים או הסכמים חשובים.

מי משתמש בשירותי תרגום נוטריוני?

קהל היעד שזקוק לתרגום נוטריוני הוא גדול ומגוון.

החל ממוסדות שמבקשים תרגום מסמכים, בנקים, מהגרים ממדינות בהן מדברים רוסית לישראל ומישראל למדינות אלו, רשויות ההגירה, וכלה בחברות בינלאומיות כמו חברות ייצוא וייבוא, חברות תיירות, חברות מזון המשווקת מוצרים, ועוד.

כל מי שצריך תרגום מרוסית לעברית ומעברית לרוסית, ושעל המסמכים שלו להיות מאושרים מבחינה משפטית, חייב לעבור דרך נוטריון שיתרגם עבורו את המסמך או ייתן עליו אישור נוטריוני.

בחירת נוטריון דובר רוסית

מה חשוב לדעת כשניגשים לבחור נוטריון?

  1. רמת השפה והמיומנויות: ודאו שהנוטריון שולט ברמה גבוהה בשפה הרוסית ויש לו יכולת לתרגם באופן מדויק. בדקו את הניסיון וההכשרה של הנוטריון בתחום התרגום והתוכן הרלוונטי לכם.
  2. ידע תרבותי: תהליכי התרגום הנוטריוני עשויים לדרוש ידע תרבותי מעמיק כדי להבטיח תרגום מדויק ותואם לתרבות המקורית. ודאו שהנוטריון מבין את התרבות הרוסית בעלילותיה ומסורותיה.
  3. אמינות ויכולת הטמעה: חשוב לבחון את האמינות של הנוטריון ויכולתו לעמוד בלחצים ולעבוד במקצועיות. בחלק מהמקרים, יתכן ותצטרך לבדוק אם הנוטריון יודע לעשות שימוש בכלים טכנולוגיים שיכולים לסייע לתהליכי התרגום הנוטריוני.
  4. סוגי התרגום: שקלו איזה סוג של תרגום נוטריוני נדרש עבורכם. האם תרגום כתבי, עסקי, שיווקי או טכני ? בדקו אם הנוטריון יכול לספק את השירותים המבוקשים בתחום הרלוונטי לכם.
  5. מחיר וזמן ספק: מומלץ לבדוק את המחירים של הנוטריונים השונים בשוק, אך תשקלו גם את האיכות והמהירות של השירות. חשוב למצוא איזון בין המחיר לבין התוצאה הסופית שתשיגו.

אלו רק כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון, אבל בסופו של דבר, הדבר תלוי בצרכים ובמטרות התרגום הנוטריוני הספציפי.

רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?

הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו

איחוד משפחות 

קבלת מעמד בארה"ב על בסיס קרבה משפחתית

דילוג לתוכן