הגירה לקנדה- סירוב כניסה
תהליך ריאיון בגבול קנדה

כהן ברוש משרד עורכי דין
23/06/2022
מתכננים לבקר בקנדה? המאמר הזה בשבילכם! חשוב להיות מוכנים ולדעת למה לצפות כשתגיעו לנמל הכניסה של קנדה. המידע במאמר יסייע לכם להתכונן טוב יותר לריאיון.
- למה לצפות
- ריאיון ראשון
- ריאיון שני
למה לצפות

עליכם להחזיק את כל המסמכים מסודרים ולהיות מוכנים לעבור ריאיון
לאזרח זר אשר מגיע לקנדה חשוב לדעת מראש למה לצפות. תהליך הכניסה, במיוחד בנמל כניסה גדול, כמו שדה תעופה, יכול להיות מלחיץ עבור חלק מאנשים. הכרת תהליך הכניסה והריאיון, יכולים לעזור לעבור את הריאיון ביתר קלות.
זכרו, למרות שוויזה היא אישור כניסה לקנדה, בפועל אינכם זכאיים להיכנס למדינה עד שתעברו ביקורת גבולות ותקבלו אישור של קצין שירותי גבולות של סוכנות שירותי הגבולות של קנדה. גם אם יש לכם ויזה וכל מסמכי הנסיעה המתאימים, קצין שירותי הגבול עדיין יכול לסרב ולשלוח אתכם חזרה אם הוא יחשוב שאתם לא עומדים בדרישות הכניסה למדינה. הקצין יכול לחשוש שישנה סיבה בגללה אתם לא עומדים בדרישות או שאתם מהווים סכנה כלשהי לביטחון המדינה, הוויזה שלכם עלולה להיות חסרת תועלת.
חשוב לציין שלהגיע רק עם ויזה לנמל הכניסה לא תמיד מספיק. עליכם להחזיק את כל המסמכים מסודרים ולהיות מוכנים לעבור ראיון בנמל הכניסה אליו אתם מתכננים להגיע.
ריאיון ראשון
הריאיון הראשון מתמקד במסמכים שלכם. בראיון זה תתבקשו להציג לקצין שירותי הגבול את כל מסמכי הנסיעה שלכם וכן את המסמכים של בני המשפחה איתם אתם נוסעים. בהתאם לארץ המוצא שלכם, ייתכן ותידרשו לספק תיעוד נוסף.
מסמכי נסיעה נדרשים:
- דַרכּוֹן
- אשרות, אישורים ומסמכי נסיעה
- הוכחת אזרחות
- הוכחת זהות (לדוגמה, רישיון נהיגה)
- כל מסמך אחר הנדרש עבור הסטטוס בקנדה שאתם מבקשים (למשל הוכחת כספים, הזמנה, מכתב מעסיק וכו')
בראיון ראשון זה, יהיו שאלות רבות על בריאותכם, משך הטיול, עבר פלילי שלכם, עם מי אתם נוסעים, מהי סיבת הנסיעה, מאיפה אתם באים, האם אי פעם ביקרתם בקנדה וכו'. יתכן וישאלו אתכם הרבה שאלות שנראות מובנות מאליהן או שתשובה עליהן רשומה במסמכים שלכם, אבל בכל זאת מאוד חשוב לענות ביושר ובכנות. משמר הגבול פשוט מאשר שהמידע שאתם מספקים תואם באופן אישי למה שציינתם במסמכים שלכם. בנוסף, הקצין יכול לדרוש הוכחה לחלק מהתשובות שלכם בזמן הריאיון.
ריאיון שני

הריאיון השני בגבול יהיה על הפריטים שאתם מביאים איתכם. מטרתו לוודא שאינכם נכנסים לקנדה עם פריטים אסורים. את הריאיון יכול להעביר אותו קצין או קצין אחר. ישאלו שאלות על תכולת המטען שלכם, מה ארזתם בתוכו וכו'. תקבלו טופס הצהרה על הסחורה שאתם מביעים איתכם. חשוב להיות כנים בעת מילוי ההצהרה. במידה וישנו מטען שצריך להגיע במועד מאוחר יותר, עליכם לפרט את תכולתו גם.
שאלות לגבי פריטים שאתם מביאים:
- מה אתם מביאים לקנדה?
- האם אתם מביאים חיות או צמחים חיים?
- האם יש לכם נשק חם, תחמושת או זיקוקים?
- האם אתם מביעים מוצרי בשר או חלב?
- האם אתם מביעים פירות או ירקות טריים?
- האם יש לכם פריטים ממינים בסכנת הכחדה?
הריאיון הזה בדרך כלל קצר מאוד. קצין הביקורת עשוי לשאול אתכם שאלות נוספות בהתאם לתשובות הקיימות ברשימה שלכם.
לסיכום
סוכנות שירותי הגבולות של קנדה אחראית על ניהול מעבר האנשים דרך נמלי הכניסה בקנדה. לפיכך, הם אחראים לבטיחות ולביטחון. מסיבה זו הם בודקים בקפידה את כל הנכנסים למדינה. קצין משמר הגבול צריך לראיין ולבדוק את האזרחים הזרים. למרות שכבר יש לכם ויזה, eTA או היתר, קצין הגבול הוא זה שלפי שיקול דעתו מאפשר לכם להיכנס למדינה, תוך התייחסות לחוק ההגירה והפליטים. הדרך הטובה ביותר לעזור לתהליך להתנהל בצורה חלקה היא לסדר את כל הניירת שלכם ולהיות כנים בראיונות.
כתב ויתור
המידע במאמר זה מסופק למטרות מידע כלליות בלבד. כל המידע הנמסר אינו מהווה ייעוץ משפטי. מידע מלא ועדכני אינו מובטח. חוק ההגירה משתנה כל הזמן. עליכם להתייעץ עם יועץ הגירה ואזרחות או עורך דין לקבלת ייעוץ אישי. אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו עם כל שאלה או להשתמש בפורום שלנו. תקשורת איתנו אינה יוצרת יחסי עו"ד-לקוח, לכן נא לא לשלוח מידע סודי עד ליצירת קשר עם עו"ד.
רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?
הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו