בחרו עמוד

הגירה לארה"ב – כללי

כמה זמן לוקח להוציא ויזה לארה"ב

כהן ברוש משרד עורכי דין 

31/03/2022

ויזה לארה"ב כמה זמן לוקח להוציא: כמה זמן לוקח להוציא ויזה לארה"ב? כמה זמן לוקח להוציא ויזת עבודה לארה"ב? התשובה לכך תלויה בסוג הוויזה, הגשת מלוא הטפסים בהליך נכון, רמת הדחיפות, במעמד המבקש ובעומס הבקשות באותו הזמן. ככלל, ניתן לומר שהדבר אורך בין חודש עד שלושה חודשים.

אחד השלבים הראשונים בהליך הוא לבחור את סוג הוויזה המתאים לכם:

  • ויזה מסוג B תיירות או עסקים, הוויזה הנפוצה ביותר
  • ויזה מסוג 1 B שהיה קצרה לצורכי תיירות או טיפול רפואי
  • ויזה מסוג 2 B למטרות עבודה, עסקים או השתתפות בכנס מקצועי
  • ויזה מסוג M או F לסטודנטים הלומדים במוסד אקדמי מוכר בארצות הברית
  • ויזה מסוג I / O / P / Q / H לעבודה בארצות הברית (תלוי בתחום העיסוק)

כמה זמן לוקח להוציא ויזת תייר לארה"ב?

כמה זמן להוציא ויזה לארצות הברית? ראינו שהדבר תלוי בשורה של משתנים, אך אחד המרכזיים שבהם הוא שאלת הדחיפות. לדוגמה, אם עליכם להגיע להלוויה של קרוב משפחה ככל הנראה תזומנו לראיון עוד באותו היום או ביום שלמחרת.

במקרים אחרים, לצורך טיול למשל, הזמן שייקח לשגרירות לזמן אתכם לראיון מרגע ששלחתם את הטפסים הוא בין שבועיים לשלושה, אך כשקיים עומס בקשות, למשל בחודשי הקיץ הדבר עשוי להתארך לחודש וחצי.

זמן ההמתנה הארוך ביותר הוא לראיון. אך ההמתנה לא תמה בכך. אם הקונסול החליט לאשר לכם את הוויזה הוא יקח מכם את הדרכון וזה יחזור אליכם מספר ימים עד שבועיים עם הוויזה בתוכו בדואר. במקרים של הליך מזורז (למשל קרוב משפחה על ערש דווי וכדומה) הקונסול יחתים את הדרכון במקום.

מכל הטעמים הללו מומלץ לתכנן די זמן מראש את הליך בקשת הוויזה ולא לרכוש כרטיסים לפני סיום ההליך בפועל וקבלת הדרכון בחזרה.

תהליך הוצאת ויזה לארה"ב

המחלקה הקונסולרית של שגרירות ארה"ב בישראל ממונה על הנפקת ויזות לארצות הברית למבקשים בארץ. על מנת להוציא כזו, יש לפנות תחילה לשגרירות ארה"ב ולמלא טופס דיגיטאלי הקרוי DS-160. ניתן להגיש את הבקשה גם כאן. את הטופס יש למלא באנגלית. את האישור למילוי הטופס יש להדפיס ולהביא מאוחר יותר לראיון. השאלון מכיל כשמונים שאלות ויש לעשותו בריכוז ולקחת אותו ברצינות. טעות באחת מהם עשויה לעכב את ההליך.

בשלב הבא יש לשלם את אגרת הוויזה (160-400 דולר, בהתאם לסוג הוויזה).

לאחר מכן תוזמנו לראיון ובו תתבקשו להביא אישור לטופס DS-160 ובו ברקוד תקין, מסמך הזמנה לראיון, תמונה צבעונית של המבקש בגודל 5 X5 ס"מ עם רקע לבן כשהמצולם עם עיניים פקוחות ובהבעה טבעית, דרכון בתוקף (לפחות חצי שנה) וכן דרכונים קודמים שיש בהם ויזות שכבר ניתנו לארצות הברית. אם אין ברשותכם דרכון יש לצרף מסמך המסביר מדוע.

יש להביא עימכם לראיון אישורים כלכליים: אם אתם שכירים 3 תלושי משכורת אחרונים ואישור מעסיק לחופשה, אם אתם עצמאיים אישור רואה חשבון וכן תדפיס בנק על מצבכם הפיננסי, בעלות של רכב או דירה.

מסמכים נוספים תתבקשו להביא בהתאם לסוג הוויזה. למשל, אם ברצונכם לקבל ויזת סטודנט מן הסתם תצטרכו לצרף אישור קבלה ללימודים מהמוסד הרלוונטי.

כל מסמך אשר יעיד על כך שמרכז חייכם בישראל יפחית את החשש כי פניכם להגירה או עבודה לא חוקית ויעלה את סיכויכם לקבל את הוויזה. בכלל זה מסמכי חשבון בנק, הוכחה על עבודה קבועה, דירה בבעלותכם וכדומה.

הריאיון: הריאיון הוא החלק החשוב ביותר בהליך והמתנה אליו עשויה לקחת מספר שבועות. במהלכו תפגשו קונסול שיחליט בעניינכם. מומלץ להגיע לפחות רבע שעה קודם הריאיון, וניתן לבקש לעשותו בעברית, רוסית, ערבית או אנגלית. הריאיון נמשך בסך הכל מספר דקות. בראיון תתבקשו לספר על מטרת ביקורכם ולוודא שזו תואמת את הוויזה שברצונכם להוציא. יתכן ותתבקשו להמציא אסמכתאות נוספות למצבכם בארץ, החל ממצב משפחתי, כלכלי וגם משפטי ועברכם עם החוק. תשאלו לגבי אפשרויות המימון שלכם לנסיעה ומה אתם עוסקים בחייכם. בסיום הריאיון הקונסול יחליט האם לאשר את הבקשה או לא, אך ישנם מקרים בהם תתבקשו לחזור לראיון נוסף ולהביא השלמות או מסמכים / תעודות המוכיחות את שאמרתם דבר שעשוי להאריך את הבקשה בחודש נוסף.

אם הקונסול החליט לאשר את בקשתם הדרכון שלכם עם הוויזה יוחזר בדואר בהליך שעשוי לקחת עוד כשבועיים.

אחד הדברים שכדאי לא לעשות הוא לרכוש כרטיס טיסה על מנת "להפעיל לחץ" על השגרירות לאשר לכם את הוויזה. הדבר הזה עשוי לעשות פעולה הפוכה ולפגוע בסיכוייכם. השגרירות אך ממליצה לא לרכוש כרטיסים שלא ניתן לבטלם לפני קבלת הוויזה.

לא להילחץ, אך במהלך זה תדרשו לתת טביעות אצבעות. מבחינה טכנית, חשוב לדעת שלא ניתן להכניס לשגרירות טלפונים ניידים, מחשבים ניידים, תיקים גדולים או מזוודות, נוזלים, אבקות, מצתים וכמובן כלי נשק.

בעלי רקע טכני או מדעי שימו לב: התשובה לשאלה כמה זמן לוקח להוציא ויזה לארצות הברית תהיה ארוכה יותר במקרה שלכם. בקשות לקבלת ויזה של מי שלומד או עובד בתחומים מדעיים או טכניים יחייבו פעמים רבות בדיקות נוספות. תהליך זה יעכב את הבקשה ב-3 עד 4 שבועות. עם זאת, הצגת כל המידע עבור עיסוקכם במהלך הריאיון עשויה לקצר את התהליך. על מנת לעשות זאת, יש להכין מסמך באנגלית המכיל את הפרטים הבאים:

  • פרטי מגיש הבקשה ובכלל זה שם מלא ומספר דרכון
  • ניסיון תעסוקתי: תיאור מפורט של העבודה שאתם נמצאים בה כיום ותיאור של העבודות הקודמות
  • פירוט כישורים מיוחדים ובכלל זה שפות, הכשרות וקורסים בתחומי המחשבים, מחקר, שירות צבאי, עבודה בתעשייה ביטחונית או כל הכשרה מיוחדת אחרת
  • פרטים אודות השכלה ורקע מחקרי ובכלל זה שם מוסד הלימודים, השנים בהם למדתם, תחום הלימודים, התואר או התעודה שהושגו ונושאי המחקר שביצעתם
  • פרסום מאמרים: כותרות, נושא, תאריך פרסום ותיאור קצר של מסקנות המאמר
  • תאריך הנסיעה המתוכננת, היעד, מטרת הנסיעה ופרטי איש קשר בארצות הברית

עוד מידע שכדאי לדעת. אם אתם טסים יחד עם בן משפחה מקרבה ראשונה הריאיון יהיה במשותף. נוער מתחת לגיל 16-14 חייבים להיות מלווים על ידי אדם בוגר נוסף, דבר שהופך לבחירה בגילאי 16-18.

השגרירות לא מראיינת מבקשי ויזה מתחת לגיל 14 ומעל גיל 80 אך כל אדם בכל גיל זקוק לוויזה. במקרים כאלו יש צורך רק בשליחת המסמכים.

הגשת בקשה לחידוש ויזה לארה"ב

אם הוויזה שברשותכם פגה תוקף יש לעבור את כל ההליך מחדש. יחד עם זאת, בשנת 2015 השתנתה מעט מדיניות רשויות ההגירה האמריקאיות בנושא ואזרח ישראל שהוויזה שברשותו פגה אך היא הוצאה לאחר 2008 פטור מהגעה לריאיון בלבד. יחד עם זאת, עדיין יש צורך בהגשת כל שאר המסמכים.

מדוע אני זקוק לליווי משפטי להוציא ויזה? 

ניתן כמובן, גם אם לאחר מספר ניסיונות, להוציא ויזה באופן עצמאי. זו שאלה של זמן ועלות. עורך דין העוסק בהוצאת ויזות לארצות הברית יוכל לוודא שאתם ממלאים את הפרטים המלאים בשאלונים ובאופן בו אתם נדרשים לו ולמנוע ממכם בזבוז זמן מיותר, פגישה נוספת להשלמות וחמור מכך, טעויות שעלולות לסכן את קבלת הוויזה שלכם. דרך קשרים מתאימים ניתן לקבוע לכם ראיון בשגרירות במהרה, להכין אתכם אליו באופן מקצועי, לקצר הליכים ולחסוך לכם זמן וכסף.

לסיכום

נושא קבלת ויזה לארצות הברית אורך זמן, בעיקר בגלל מילוי לא נכון של טפסים, מידע חסר הדורש השלמות ובירוקרטיה. התנהלות נכונה דורשת הבנה וניסיון בנהלים ובדינים של מדינה זרה, שהינם שונים מישראל. משרדנו עוסק במתן ויזות מסוגים שונים לשלל מדינות, בהם ארצות הברית, החל מוויזת תייר ועד ויזת עבודה (גרין קארד), הארכתן ומציאת פתרונות יצירתיים למגוון מצבים ובעיות. במשרד תמצאו עורכי דין מומחים בתחומי ההגירה, בעלי ניסיון של שנים בתחום, הבקיאים הן בדין הישראלי והן בדין האמריקאי, שישמחו ללוות אתכם בתהליך ולהיות זמינים עבורכם לכל ייעוץ או שאלה.

צרו אתנו קשר עוד היום!

רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?

הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו

איחוד משפחות 

קבלת מעמד בארה"ב על בסיס קרבה משפחתית

דילוג לתוכן