כללי
ויזת L לעומת ויזת E, ויזות עבודה לארה"ב – יתרונות וחסרונות

כהן ברוש משרד עורכי דין
ויזת-L וויזת-E, הן ויזות עבודה זמניות לארה"ב. לסוגים השונים יש מגוון יתרונות וחסרונות אל מול הסוגים האחרים של אשרות לארה"ב. במאמר זה נסביר אודותיהם למי מתאימות הוויזות, איך מגישים בקשה, ומה יתרונות וחיסרונות שלהן.
ויזת L
ויזת L היא אשרת מעבר (טרנזיט) הנועדה להעברת עובדים בתוך חברה או עסק. היא מאפשרת לחברה זרה, כגון חברה ישראלית, להעביר עובד לארה"ב לחברה האמריקאית הקשורה לחברה הישראלית באופן חוקי, כמו למשל חברת–בת שלה.
ישנם שני סוגים של ויזות L:
- ויזת L-1A, עבור מנהלים.
- ויזת L-1B, עבור עובדים המתמחים בתחום מסוים.
כל בקשות המועמדות של ויזות ה-L, עוברות דרך אחד ממרכזי רשות ההגירה והאזרחות (USCIS) במרכזה של ארה"ב. אם מעסיק רוצה פתרון מהיר לבקשתו, הוא יכול לבקש את שירות פרימיום, שדורש מ–USCIS לבצע את התהליך בתוך 15 יום. אולם, עלות שירות זה גבוהה – 325 דולר עבור הבקשה, ועוד 1,225 דולר עבור זירוז השירות. ויזות ה-L נחשבות לוויזות "כוונה כפולה", כלומר שאם העובד ו/או המעביד רוצים להמיר את הוויזה הזו לגרין קארד, זה בהחלט אפשרי, אולם, ישנן הגבלות חשובות:
- העובד שמועבר חייב שיהיה לו ותק בחברה הזרה (כדוגמה הנ"ל, הישראלית) במשך שנה לפחות מתוך שלוש השנים האחרונות, כתנאי למועמדות ויזת ה– L.
- חייב להיות קשר חוקי בין החברה הישראלית לחברה האמריקאית, למשל, שאחת היא חברת–בת של השנייה.
- בעוד שבאופן תיאורטי, ויזה מסוג L יכולה להוות יתרון כאשר עסקים קטנים רוצים לשלוח עובד לארה"ב על מנת לפתוח שם משרד, המציאות היא ש-USCIS בוחנים כל בקשת ויזת L בקפידה והם אינם נוטים להיות ידידותיים כלפי חברות קטנות.
- אם החברה הישראלית פותחת משרד חדש בארה"ב, העובד המועבר מוגבל בדרך כלל לוויזה בת שנה, עם אפשרות לחידוש. לאחר שנה, חברת–בת האמריקאית חייבת להראות גדילה הן בהכנסותיה, והן מבחינת עובדים, אחרת ההארכה תסורב.
ויזת E
ויזות מסוג E שונות לחלוטין מוויזות מסוג L, בכך שהן תוצר של "ברית"(הסכם בין–לאומי) בין ארה"ב ומדינות אחרות. ויזות מסוג E בד"כ ניתנות לחמש שנים, אם כי מוגבלות לשנתיים כאשר נכנסים לארה"ב. ניתן באופן עקרוני להאריך את הוויזה ע"י יציאה מארה"ב, או ע"י הגשת בקשה בתוך ארה"ב. בניגוד לוויזות L, ויזות מסוג E אינן נחשבות לוויזות עם כוונה כפולה. כלומר, שהמרת ויזת E לגרין קארד, למרות שאינה בלתי אפשרית, קשה יותר. ישנם שלושה סוגים של ויזות מסוג E:
ויזת E-1
ויזת E-1 ידועה כוויזת סוחרי–הברית. היא זמינה לאלה שסוחרים בעיקר בין ארה"ב ומדינת הברית, כמו למשל ישראל. כדי לקבל ויזה כזו, על הסחר להיות כבר קיים בין שתי המדינות. לכן, בניגוד לוויזה מסוג L, המספקת אשרה לשנה כשפותחים משרד חדש בארה"ב, ויזת E-1 ניתנת כאשר מדובר בעסק שכבר קיים וסוחר בין שתי המדינות.
ויזת E-2
ויזת E-2 ידועה כוויזת משקיע. היא מתאימה למשקיעים גדולים שפותחים עסק חדש בארה"ב, או שרוכשים לפחות 50% מעסק קיים. השקעות רגילות, הן בדרך כלל בסדרי גודל של כ-100,000 דולר. אם זאת, עדיין מתקבלים אישורים גם עבור סכומים קטנים יותר.
ויזת E-3
ויזת E-3 מוגבלת לאוסטרלים בלבד. אולם, ישראלי שיש לו גם אזרחות אוסטרלית יכול להיות מועמד לוויזת E-3. ויזת E-3 דומה לוויזת H-1B המוכרת, ובעיקר מכוונת עבור בעלי תואר ראשון. היתרון של ויזה זו, הוא שבניגוד לוויזת H-1B ההגבלות המספריות על ויזות E-3 בד"כ לא מגיעות אליהן.
בניגוד לוויזות מסוג L, תהליך הבקשה של ויזות מסוג E מתקיים ישירות דרך שגרירויות ארה"ב. עובדה זו מהווה יתרון רב.
ראשית, מכיוון שהיא מאפשרת קשר ישיר בין נציג הקונסוליה המראיין ומבקש הבקשה. להבדיל מנציג USCIS המטפל בוויזות מסוג L, שבינו ובין ומבקש הבקשה לא מתקיים קשר אישי. שנית, מכיוון שאת מבקש ויזה מסוג E, יכול ללוות עו"ד לריאיון, לפחות בישראל. ובעוד שהריאיונות יכולים להיות נרחבים ומקיפים, כשיש עו"ד נוכח הדבר יכול להוות גורם מרגיע עבור מבקש הבקשה, ואם נשאלות שאלות טכניות, העו"ד זמין לענות עליהן באופן מיידי. שלישית, נציגי הקונוסליות בישראל נוטים להיות יותר נחמדים ומסבירי פנים למבקשי ויזות מסוג E, מאשר נציגי USCIS למבקשי מועמדות לוויזות מסוג L.
ויזה לבן / בת זוג
בני זוג של בעל אשרת E ו-L גם יכולים לעבוד בארצות הברית. כל מה שהם נדרשים לעשות הוא להגיש בקשה ל-USCIS להיתר עבודה כאשר הם מגיעים לארצות הברית.
צרו קשר
אם יש לכם שאלות נוספות בנושא ויזה L מול ויזה E, או לגבי כל סוגי ויזות אחרים, אתם מוזמנים לפנות אלינו בטלפון, במייל או בווטצאפ שלנו. נשמח לסייע בכל שאלה.
רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?
הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו