ויזת סטודנט לארה"ב
ויזת סטודנט לארה"ב

כהן ברוש משרד עורכי דין
ויזת סטודנט לארה"ב היא ויזה למטרת לימודים באחד ממוסדות הלימוד המוכרים על ידי רשויות ההגירה בארה"ב. אזרחים זרים (לא אמריקאים) שמעוניינים להשיג השכלה אמריקאית, יכולים להגיש בקשה לקבלת אשרת סטודנט. ניתן להגיש בקשה לקבלת ויזת סטודנט לארה"ב עבור תלמיד בבית ספר פרטי בארה"ב, עבור סטודנט שרוצה ללמוד במוסד להשכלה גבוהה או עבור אזרחים זרים המעוניינים לקבל השכלה שאינה אקדמאית.
סוגי ויזות סטודנטים
בקבוצת האשרות לצורך לימודים בארה"ב, הוויזה הנפוצה ביותר היא ויזה מסוג 1-F. תלמידים שמתקבלים בבית ספר פרטי, קולג' או סטודנטים במוסד להשכלה גבוהה יכולים לקבל את הוויזה הזו.
סוג נוסף של ויזת לימודים, מהווה ויזה 1-J המיועדת לסטודנטים לתארים מתקדמים, פרופסורים או חוקרים. בנוסף, הוויזה הזו מתאימה לתוכניות של החלפת מבקרים ומדריכים במחנות קיץ.
קיים עוד סוג נוסף של ויזה לימודית, והיא ויזה מסוג 1-M המיועדת לסטודנטים אשר מבקשים ללמוד במוסדות שאינם אקדמאיים. כך, למשל, מי שמעוניין להתקבל לקורס בישול, לקורס מכונאות, לקורס קוסמטיקאיות, או לכל קורס טכני אחר, או אפילו להירשם לבית ספר לטייס וכיו"ב, יכול לבקש ולקבל את הוויזה הזו.
הערה חשובה: לפני שליחת המסמכים למוסד לימודי בארה"ב והכנת הבקשה לקבלת אשרת סטודנט, יש לבדוק היטב מהו סוג הוויזה המתאים ביותר בנסיבות הספציפיות של העניין.
התנאי החשוב ביותר לפני הגשת הבקשה לקבלת ויזת סטודנט בארה"ב
לפני הגשת הבקשה לקבלת ויזת סטודנט לארה"ב, על המועמד להירשם למוסד לימודי בארצות הברית, אשר מוסמך לקבל סטודנטים זרים. לאחר הגשת כל המסמכים הנדרשים, יש להמתין עד לקבלת אישור מהמוסד הלימודי. מדובר באישור ספציפי שנקרא טופס 20-I, והוא מהווה בעצם האסמכתא לכך שהמועמד התקבל בתור תלמיד או סטודנט במוסד הלימודים בארה"ב. יש להגיש את הטופס הזה (I-20) יחד עם שאר המסמכים, לשגרירות ארה"ב המקומית (במדינה בה מתגורר המועמד).
מה עושים אחרי שמקבלים את האישור ללימודים בארה"ב ?
לאחר הגשת כל המסמכים הרלוונטיים למוסד הלימודי ועד לקבלת האישור ממנו, מומלץ מאוד כבר להתחיל להכין גם כן את כל המסמכים הנדרשים לצורך הגשת הבקשה לקבלת ויזת הסטודנט לשגרירות ארה"ב.
לעניין זה, חשוב:
- לוודא שהדרכון של המועמד הינו בתוקף, לפחות לשישה חודשים מרגע קבלת האשרה.
- להכין תמונת פספורט בפורמט הצילום הנדרש, אלקטרונית ומודפסת. תמונה אחת הינה לצורך מילוי הטופס המכוון, ואילו התמונה השנייה הינה לצורך הריאיון בשגרירות ארה"ב.
- להכין את המסמכים המוכיחים את המצב הפיננסי של המועמד (הון עצמי). המועמד חייב להוכיח את יכולתו הכלכלית לשלם עבור מסלול הלימודים אותו הוא בחר, וכן גם את היכולת שלו לכלכל את עצמו בזמן שהייתו בארה"ב (לפחות השנה הראשונה שלו שם). ככל ויש למועמד ספונסר כלשהו, הרי יש צורך גם להמציא את המסמכים המוכיחים את היכולת הכלכלית של הספונסר. בתור ראיות למצבו הכלכלי של הספונסר, יכולים לשמש מסמכים כגון – החזרי מס, מכתב ממעסיק או תלושי שכר, פנקסי חשבונות, דפי בנק, הסכם עבודה וכיו"ב.
- להכין ראיות לקשר ההדוק של המועמד למולדת שלו. מדובר בקשרים כלכליים, חברתיים, משפחתיים וכל מה שעשוי להוכיח שמרכז החיים של המועמד הוא בארץ המוצא שלו. ראיות אלו הכרחיות לצורך השכנוע של הקצין הקונסולרי, כי הסטודנט יחזור למדינתו מיד לאחר סיום לימודיו בארה"ב.
- להכין את תעודת הבגרות, תעודות או מסמכים אחרים המאשרים את רמת ההשכלה וההכשרה, גיליון הציונים ותוצאות מבחנים כמו -TOEFL, IELTS, GRE, GMAT וכיו"ב.
הערה חשובה: כל המסמכים חייבים להיות מתורגמים לאנגלית.
לאחר קבלת אישור מהמוסד הלימודי (טופס 20-I), יש לבצע את הצעדים הבאים:
- למלא טופס מכוון 160-DS ולשלם אגרה עבורו;
- לשלם אגרה במערכת המידע עבור סטודנטים וחילופי מבקרים SEVIS טופס 901-I;
- לקבוע תור לריאיון בשגרירות האמריקאית;
- להכין את כל המסמכים הדרושים;
- להגיע לריאיון.
לריאיון בשגרירות ארה"ב יש להביא:
- אישור תשלום אגרה עבור טופס 160-DS;
- טופס 20-I;
- אישור תשלום אגרה SEVIS טופס 901-I;
- דרכון;
- כל שאר המסמכים הנדרשים.
למותר לציין, כי יש לשלם מראש את כל האגרות ולהביא את כל הטפסים והמסמכים לריאיון בשגרירות ארה"ב. זאת, כי חוסר של מסמך כלשהו עלול להוביל לביטול הריאיון ואף לסירוב בקבלת הוויזה.
מה הסטודנט הזר יכול לעשות בארה"ב על בסיס הוויזה שלו?
אחת השאלות הנפוצות ביותר בהקשר זה, הינה השאלה אם הסטודנט הזר יכול לעבוד בזמן לימודיו בארה"ב ?
באופן כללי, התשובה היא כן, אך יש לקחת בחשבון את הדרישות הספציפיות של כל סוג של ויזת הלימודים.
כך למשל, בעל ויזת סטודנט 1-F, יכול לעבוד בזמן שהייתו בארה"ב, אבל עם מגבלות מסוימות. בדרך כלל, העבודה היא מוגבלת לפרק זמן קצר, או שמותר רק לעבוד בקמפוס במשרה חלקית, או אם יותר לסטודנט לעבוד במשרה מלאה, אזי רק בחופשות, וכיו"ב. לרוב, אם הסטודנט רוצה לעבוד מחוץ לקמפוס הלימודים, הוא יצטרך לשנות את הסטטוס שלו, וזאת כדי שיוכל לקבל ויזת עבודה.
מצד שני, סטודנט שמקבל ויזה מסוג 1-M, למשל, לא יהיה רשאי לעבוד משרה מלאה מחוץ לקמפוס, אך יהיה רשאי לעבוד בעבודה שהיא חלק מההכשרה המקצועית שלו – המאושרת ע"י USCIS.
אזרח זר שמגיע במסגרת ויזת 1-J, רשאי במקרים מסוימים להגיש בקשה לקבלת היתר עבודה בארה"ב.
להלן טבלה המסכמת את הנאמר:
סוג הוויזה | מה מותר לעשות במסגרת הוויזה | מה אסור לעשות במסגרת הוויזה |
1-F | לעבוד פרקי זמן קצרים, לעבוד בקמפוס או בחופשות | לעבוד משרה מלאה מחוץ לקמפוס בזמן לימודיו |
1-M | לעבוד בעבודה שהיא חלק מההכשרה המקצועית | לעבוד משרה מלאה מחוץ לקמפוס |
1-J | רשאי להגיש בקשה לקבלת היתר עבודה | אסור לעבוד ללא היתר עבודה |
האם בני משפחה יכולים להתלוות לסטודנט הזר?
אם ברצונו של הסטודנט להגיע לארה"ב יחד עם בן/בת הזוג ו/או יחד עם הילדים שלו (רק ילדים לא נשואים מתחת לגיל 21), עליו להגיש בקשה גם לקבלת ויזה נגזרת מסוג 2-F/2-M או 2-J. מדובר בוויזות המיועדות לבני המשפחה של הסטודנט. על בן/בת הזוג של הסטודנט, גם כן לקבל את הטופס 20-I משלהם. בני המשפה של הסטודנט, אינם רשאים לעבוד על בסיס הוויזה שלהם בארה"ב, אך מצד שני, הם יכולים ללמוד בקורסים קצרים. כמו כן, גם הילדים יכולים להשלים את הלימודים שלהם בבית ספר יסודי או בחטיבה (עד כיתה י"ב).
עוד קריטריון חשוב לצורך קבלת ויזת לימודים נגזרת עבור בני המשפחה של הסטודנט, מהווה הוכחת היכולת הכלכלית לפרנס אותם במהלך השהות בארה"ב.
רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?
הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו