בחרו עמוד

ויזת השקעה לארה"ב

ויזת משקיע E2 לארה"ב – מדוע חשוב להגיש בשגרירות ארה"ב

כהן ברוש משרד עורכי דין 

16/07/2023

למי מיועדת ויזת משקיע E-2?

כידוע, ויזה E-2 היא ויזה המיועדת עבור משקיעים, בעלי משפחה, או כל אדם המעוניין להשיג אשרת שהיה והקמת עסק בארה"ב, גם אם הוא אינו מחזיק ברשותו גרין קארד.

ויזה E-2 מיועדת עבור בעלי עסקים המעוניינים לפתוח ולנהל עסק בארה"ב. למרות שלא מדובר במעמד של תושבות קבע, ויזה 2E בהחלט עשויה להוות מקפצה להשגת גרין קארד, עבור משקיעים מסוימים שיצליחו לעמוד בקריטריונים הרלוונטיים במשך תקופה מסוימת.

ויזה E2 מאפשרת גם לבני זוג וילדים עד גיל 21 להתגורר בארה"ב ולהגיש בקשת עבודה.

לפני הגשת הבקשה, כדאי לבדוק מה כולל התהליך ואיך ניתן להבטיח מקסימום סיכויים לקבלת הוויזה במינימום זמן. מידע נוסף אודות הוויזה תוכלו לקרוא במאמר שלנו באתר

איפה כדאי להגיש ויזת משקיע E-2?

ברשימה זו אנחנו נתייחס באופן נקודתי לשאלה איפה כדאי להגיש את הבקשה לקבלת ויזת המשקיע. חשוב לנו לתת מידע מפורט על התהליך ואופן הגשת הבקשה לקבלת ויזת משקיע לארה"ב, וזאת כדי לחסוך למשקיעים רבים עוגמת נפש, זמן וכסף.

כעקרון, קיימות שתי אפשרויות:

אפשרות אחת (לא מומלצת – כפי שהדבר יוסבר בהמשך), היא להיכנס לארה"ב על בסיס ויזת תייר (או כל אשרה חוקית אחרת) ולהגיש את הבקשה שם.

האפשרות השנייה (שהיא גם האפשרות שדיני ההגירה לארה"ב מכתיבים אותה) היא להגיש את הבקשה לקבלת ויזת המשקיע בשגרירות ארה"ב בארץ המוצא של מבקש הוויזה.

כפי שכבר רמזנו לעיל, האפשרות להגיש את הבקשה בתוך ארה"ב כרוכה בחסרונות רבים. דבר ראשון, הדבר הוא בניגוד להנחיות רשויות ההגירה, שכן ויזת E2 הינה מטבעה ובהגדרה אשרה שבמסכות השגרירויות. יחד עם זאת, בעיה גדולה יותר – מבחינה פרקטית, מהווה העובדה שמקבל הוויזה (לאחר קבלתה שם) לא יוכל לצאת מארה"ב ולחזור לשם מבלי להגיש את התיק לאישור מחדש, על כל המשתמע מכך… ומדוע בכל זאת, יש כאלה שמגישים את הבקשה לקבלת הוויזה בתוך ארה"ב? עבור חלק מהאנשים, הסיבה לכך היא ייעוץ לקוי. יצוין, כי מטבע הדברים יש לאנשי המקצוע שעובדים בתוך ארה"ב, אינטרס מובהק לקבל לידיהם את הטיפול בהגשת הבקשה לוויזה, וכתוצאה מכך הם נותנים יעוץ מטעה – בלשון המעטה. אין להם את הידע והניסיון להתנהל מול השגרירויות, ולכן מגישים את הבקשה לרשויות ההגירה בתוך ארה"ב, על אף החסרונות שבדבר (וכמובן – ללא הסבר מפורט ללקוח ותוך כדי פגיעה באינטרס שלו). 

יחד עם זאת, אכן קיימים מקרים בהם הגשת הבקשה לקבלת ויזת המשקיע בתוך ארה"ב תהיה הדבר הנכון לעשות. מדובר במקרים מאוד ספציפיים – יחסית נדירים. במקרים כאלה – לאחר קבלת ייעוץ מעמיק מעורך דין הגירה הוגן, טובת הלקוח – במכלול הנסיבות, עשויה להצדיק את הגשת הבקשה בתוך ארה"ב.

ברוב המכריע של המקרים, אמנם עדיף יהיה לנהל את התיק בשגרירות ארה"ב בארץ המוצא של המבקש או במדינה שבה יש למשקיע מקום מגורים חוקי (בתנאי שמדובר במדינה חתומה על האמנה הרלוונטית). עם ליווי מקצועי נכון, מדובר בהליך יעיל ומהיר יחסית.

הליך קבלת ויזת משקיע E-2 לארה"ב

במסגרת הליך קבלת ויזת המשקיע מסוג E2, כידוע, יש להגיש תחילה סיכום של התוכנית העסקית לשגרירות ארה"ב או לקונסוליה במדינת המוצא (במקרה של ישראלים – בשגרירות ארה"ב בישראל).

סיכום זה, יחד עם כל המסמכים התומכים, אמור לכלול מידע על טיב העסק, סכומי ההשקעה שהמשקיע מתכוון להשקיע, וכן יש צורך גם לפרט כמה משרות מלאות יציע העסק עבור אזרחים אמריקאים או מחזיקי גרין קארד.

כמו כן, הסיכום צריך לכלול גם מידע על כישורים רלוונטיים, כגון ניסיון עסקי והשכלה. לאחר שהסיכום ייבדק ויקבל אישור, יוזמן המשקיע להגיע לריאיון בשגרירות או בקונסוליה של ארה"ב. 

במהלך הריאיון, ישאל הקצין הקונסולרי שאלות לגבי התכניות העסקית וההשקעה, וכן לגבי הכישורים של המשקיע שצוינו לעיל.

ככל ומבקש הוויזה יעבור את הריאיון בהצלחה, הקצין הקונסולרי יעניק לו במקום את אשרת ה-E2 המיוחלת.

הגשת הבקשה בישראל, לא רק מגדילה את הסיכויים לקבלת הוויזה, אלא שמבחינה פרקטית – המבקש יוכל להיכנס לארה"ב ולצאת משם באופן חופשי, ללא צורך לקבל אישור כל פעם מחדש, לאורך כל התקופה בה הוויזה תהיה בתוקף.

ההליך של ויזת המשקיע מסוג E-2, מהווה אפשרות נוחה עבור בעלי עסקים ואנשים המעוניינים להגר לארה"ב באופן חוקי. לאחר קבלת האישור, יוכלו גם בני הזוג והילדים של המבקש העיקרי עד גיל 21 לטוס לארה"ב על בסיס אשרה זאת, וכן להגיש בקשת עבודה.

לסיכום

לוויזת משקיע E-2 יש יתרונות רבים, כגון האפשרות להיכנס לארה"ב לצורך השקעה וניהול עסקים, וכן גם היכולת להביא את משפחה לארה"ב.

לוויזת משקיע E-2, ישנם גם מספר חסרונות, כגון העובדה שמדובר בוויזה שלא מעניקה מעמד של תושבות קבע בארה"ב, וגם שמדובר בוויזה שהיא זמינה רק עבור משקיעים ממדינות מסוימות אשר חתומות על אמנה מסחרית עם ארה"ב.

אם הגעתם למסכנה שברצונכם להגיש בקשה לקבלת ויזת משקיע לארה"ב, אזי מאוד מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מתאים הכולל גם התייחסות לשאלה איפה כדאי לכם להגיש את הבקשה לוויזה.

כפי שציינו לעיל, עבור ישראלים, ברוב המקרים יהיה נכון לעשות זאת בשגרירות ארה"ב בישראל. 

משרדנו מתמחה בתחום ההגירה לארה"ב וקנדה קרוב ל-30 שנה. לעורכי הדין שלנו ניסיון רב בהתנהלות מול קציני ההגירה בשגרירות ארה"ב בישראל. נשמח ללוות אתכם לאורך כל תהליך קבלת הוויזה, לעזור לכם לקבל את ההחלטות הנכונות, ולהנגיש לכם את כל הידע והכלים המקצועיים עד לקבלת האישורים הרצויים.

רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?

הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו

ויזת השקעה

ויזת השקעה לארה"ב

ויזת השקעה

ויזת השקעה E-2 לארה"ב

ויזת השקעה

ויזת השקעה EB-5 לארה"ב

דילוג לתוכן