בחרו עמוד

הגירה לקנדה- כללי

הגירה לקנדה – איך עושים את זה נכון

כהן ברוש משרד עורכי דין 

03/03/2020

ההגירה לקנדה נחשבת לקלה הרבה יותר לעומת מדינות אחרות. מידי שנה מגיעים למדינה יותר מ-300 אלף מהגרים, כשהמדינה מעודדת הגירה אליה למול העובדה שבה אוכלוסייה מזדקנת ושיעורי ילודה נמוכים.

המדיניות הפתוחה של הקנדים בקבלת מהגרים חדשים מאפשרת למועמדים רבים להגיש מועמדות במספר מסלולים, שאת רובם ניתן להגדיר כטכניים ופחות כאלו שיש בהן הגבלות וקריטריונים מסננים וקשוחים.

הגירה לקנדה היא קלה יותר לאומת מדינות אחרות

קנדה– רקע דמוגרפי

קנדה הינה המדינה השנייה בגודלה בעולם הנמצאת בחלק הצפוני של צפון אמריקה. אוכלוסיית המדינה מונה כ-37 מיליון תושבים והיא מורכבת מעשר פדרציות ושלוש טריטוריות. למדינה גבול בודד וארוך עם ארה"ב שאורכו מגיע ליותר מ-8,000 ק"מ.

עיר הבירה של קנדה היא אוטווה. באוטווה נמצאים הפרלמנט, הממשלה הפדרלית והמושל הכללי. ייצוגה של קנדה נתמך גם על ידי מלכת קנדה אליזבת' השנייה, כשבעבר הייתה המדינה מושבה בריטית.

קנדה נחשבת לאחת מהמדינות המודרניות והמפותחות ברמה הטכנולוגית בעולם המערבי. כלכלת המדינה מבוססת על שפע חומרי גלם טבעיים, כשבנוסף לכך פועלת המדינה לעשות שימוש רחב בחומרי הגלם השונים על מנת לבסס עצמה כמדינה בייצור מוצרים.

לאורך שנים רבות מדורגת קנדה כאחת מהמדינות בה איכות חיים גבוהה במסגרת מדדי השוואה שנערכים במדינות מערביות בעולם. מדדים אלו מסבירים, כמובן, אם שאיפתם של אזרחים רבים בעולם להגר למדינה ולהנות מאותה איכות חיים.

קנדה – מדינה רב תרבותית

מדיניות ההגירה הפתוחה של קנדה לאורך השנים הפכה אותה למדינה רב תרבותית ובה אוכלוסיות מגוונות במוצאן, ברקע התרבותי, האתני והדתי. בין קבוצות האוכלוסייה הבולטות במדינה ניתן כמובן לציין את אלו ממוצא אנגלי, סקוטי, קנדים צרפתים, אירים, גרמנים, סינים, איטלקים, הודים, אוקראינים ואף אינדיאנים ואסקימוסים. מבחינה דתית, רוב האזרחים במדינה הם נוצרים.

מאפיין נוסף שמקל על אזרחים המהגרים למדינה נוגע לעובדה שבקנדה יש שתי שפות רשמיות – אנגלית וצרפתית. הצרפתית מדוברת בעיקר בקוויבק המהווה את הפרובינציה הגדולה במדינה ובה יותר משמונה מיליון תושבים. ריכוזים של דוברי צרפתית נוספים ניתן למצוא גם באונטריו, ניו ברזנוויק ודרום מניטובה.

לצד שתי השפות הרשמיות, ישנן שפות בולטות ומדוברות נוספות וביניהן השפה הסינית, הפנג'אבי (שפה הודו-אירופית שמקורה מחבל פנג'אב בהודו ובפרובינציית פנג'אב בפקיסטן), ספרדית, טאגאלוג (שפה אוסטרונזית שמקורה מהפיליפינים), ערבית וגרמנית.

הגירה לקנדה – רקע היסטורי

קנדה הוקמה על בסיס של מהגרים שהגיעו מבריטניה וצרפת. מסוף המאה ה-19 החלו לנהור למדינה גם מהגרים ממדינות אירופאיות נוספות. רבים מהמהגרים האירופאים לקחו חלק פעיל ורחב ביישובן של הפרובינציות המערביות במדינה.

בשנות השלושים של המאה ה-19, בשל משבר כלכלי רחב, חדלה ההגירה למדינה כמעט לחלוטין. חידוש גלי ההגירה למדינה מאירופה שבו במספרים גדולים לאחר תום מלחמת העולם השנייה.

החל משנות השישים של המאה ה-19 החלה קנדה לנקוט במדיניות הגירה המבוססת על גיל המהגרים, הרקע ההשכלתי והרקע המקצועי שלהם תוך הצהרתה כי המדינה פתוחה למהגרים מכל רחבי העולם. פתיחות זו זימנה לקנדה מהגרים ממדינות נוספות מחוץ לאירופה ובעיקר אזרחים שהגיעו מאסיה.

בשנת 1971 קודם בקנדה חוק רב תרבותיות שאף הקל יותר על הסתגלותן של קבוצות מהגרים שהגיעו למדינה.

מחסום שפה? משוכה קלה יותר אצל הקנדים

ההמלצה עבור ישראלים לתגבר את הידע באנגלית

אי ידיעה כלל של שתי השפות הרשמיות בקנדה, אנגלית וצרפתית, מהווה בעיה. עם זאת, חשוב להכיר שהדרישה במדינה היא לאנגלית ברמה בסיסית בלבד. עבור מועמדים להם אנגלית בסיסית, שאותה ניתן להגדיר בישראל ברמה של שלוש או ארבע יחידות בגרות, היא תחשב כמספקת ועומדת בקריטריון הקנדי. ההמלצה היא עבור ישראלים, שהחלו בתהליך הבקשה לאזרחות קנדית במסגרת אחת מתוכניות ההגירה, לתגבר באותה עת את יכולתם באנגלית, בין אם באמצעות קריאה באנגלית או צפייה בתוכניות באנגלית ללא תרגום.

חשוב כמובן להדגיש שלצד השפה האנגלית נהוגה בקנדה שפה רשמית נוספת – צרפתית. לאלו שלא דוברים אנגלית גם ברמה הבסיסית, אך השפה הצרפתית שגורה בפיהם מהווה יתרון יחסי. בישראל ישנם אזרחים רבים שדוברים את השפה, בין אם גדלו בצרפת והיגרו בהמשך לישראל ואף אחרים שגדלו במדינות שהיו תחת חסות צרפתית, בין אם סוריה, מרוקו ואלג'יריה.

מה הדבר הראשון שעליכם לעשות?

בקנדה פיתחו בשנים האחרונות מספר תוכניות ומסלולים אפשריים למהגרים מכל מדינה. חלק מהתוכניות מכוונות לבעלי מקצוע באקדמיה, לבעלי מקצועות טכניים, מסלולים לימודיים לסטודנטים צעירים ועוד.

הנתונים האישיים של כל מועמד שונים ועל כן חשוב לאתר, בראש ובראשונה, מהי תוכנית ההגירה ובתוכה את המסלול שיתאים לכם בצורה אופטימלית. כאן חשוב לעשות עבודת חקר מעמיקה, כשחלק מהתוכניות המוצעות כוללות אך התחייבות למגורים של שלוש שנים ויותר באחת מהפרובינציות במדינה.

לאחר שסימנתם עבורכם את התוכניות הרלוונטיות תוכלו לקבל תמונה יותר ברורה להמשך בכל הנוגע לדרישות הקנדים וזאת בכדי שתוכלו להיות מוכנים לכל המשוכות והדרישות שהקנדים מציבים עד לקבלת האזרחות המיוחלת.

תוכניות ההגירה הקיימות לקנדה

אחת ממדינות ההגירה היותר נחשקות בעולם היא קנדה. המדינה המקבלת לידה מהגרים ממדינות רבות במסגרת מספר תוכניות הגירה בתחומה.

לאורך השנים יצרו בקנדה מספר תוכניות הגירה שנרשמו כמוצלחות, בשל העובדה שתוכניות אלו מאפשרות לחתך רחב בכל אוכלוסייה להגיש מועמדות.

תוכנית ההגירה Express Entry

מערכת זו מיועדת לבחור באופן יעיל באמצעות שיטת ניקוד עובדים מקצועיים ומיומנים להם תואר במסלול שנקרא "התוכנית הפדרלית למקצועות נדרשים" -FSWP – Federal Skilled Worker Program ואף עובדים מקצועיים המחזיקים ביד הצעת עבודה ממעסיק קנדי או כאלו להם רישיון או הסמכה קנדית בעיסוקים מבוקשים הנקראים "התוכנית לעובדים מקצועיים וטכניים" -FSTP – Federal Skilled Trades Program.

על מנת להפוך למועמדים זכאים לתוכנית ה-Express Entry על כל מועמד להזין את נתוניו למאגר המועמדים של התוכנית, כשעל המועמדים לעמוד במספר קריטריונים הנוגעים לגילם, השכלתם, עיסוקם המקצועי, ניסיון בתחום העיסוק והשפות אותן הם דוברים.

במסלולי תוכנית ה-Express Entry נקבעים נקודות לכל מועמד בטווח של 0-1200. מועמדים שזכו במרב הנקודות שחצו את הרף המתבקש מוזמנים בהמשך להגיש בקשה לתושבות קבע במדינה. נכון למרץ 2020 רף הניקוד הנדרש במסלול ה-FSWP הינו 460 נקודות לפחות. במסלול ה-FSTP הרף המינימלי עומד על 350 נקודות.

מועמדים שעמדו ברף הניקוד הנדרש והוזמנו להגיש בקשה לתושבות קבע צריכים בהמשך התהליך לעמוד בכשירות רפואית ולהציג לקנדים העדר רישום פלילי במדינות בהם חיו וביקרו לאורך השנים.

מספר תוכניות הגירה מוצלחות

מסלול ההגירה FSWP במסגרת תוכנית ההגירה אקספרס אנטרי

מסלול ה-FSWP מאפשר לאנשי מקצוע משכילים להם רמת מקצועיות מוכחות בדמות תואר אקדמאי ושליטה בשפה האנגלית לזכות ולהפוך לאזרחים קנדים. מסלול זה מיועד לאזרחים מכל העולם להם ניסיון מקצועי של שנה אחת לפחות בעשר השנים האחרונות במסגרת של משרה מלאה במקצוע בו הם עוסקים.

רוב בעלי המקצוע מתחום האקדמיה המהגרים לקנדה מגיעים מתחומי הבריאות, הניהול, פיננסים, טכנולוגיה, הנדסה וחינוך. בין היתר זוכה קנדה לאורך השנים במסגרת אותו מסלול לאנשי מקצוע ראשונים במעלה דוגמת אדריכלים, מהנדסי תוכנה, רואי חשבון, רופאים, אנליסטים פיננסיים, פסיכולוגים, מנהלי בנייה ועוד.

על מנת להפוך למועמדים זכאים לתוכנית ה-Express Entry על כל מועמד להזין את נתוניו למאגר המועמדים של התוכנית, כשעל המועמדים לעמוד במספר קריטריונים הנוגעים לגילם, השכלתם, עיסוקם המקצועי, ניסיון בתחום העיסוק והשפות אותן הם דוברים.

במסלולי תוכנית ה-Express Entry נקבעים נקודות לכל מועמד בטווח של 0-1200. מועמדים שזכו במרב הנקודות שחצו את הרף המתבקש מוזמנים בהמשך להגיש בקשה לתושבות קבע במדינה. נכון למרץ 2020 רף הניקוד הנדרש במסלול ה-FSWP הינו 460 נקודות לפחות. במסלול ה-FSTP הרף המינימלי עומד על 350 נקודות.

מועמדים שעמדו ברף הניקוד הנדרש והוזמנו להגיש בקשה לתושבות קבע צריכים בהמשך התהליך לעמוד בכשירות רפואית ולהציג לקנדים העדר רישום פלילי במדינות בהם חיו וביקרו לאורך השנים.

מסלול ההגירה FSTP במסגרת תוכנית ההגירה   אקספרס אנטרי

מסלול ההגירה של ה-FSTP בא לענות על הביקוש הרחב שיש בקנדה לאנשי מקצוע מיומנים להם אין תואר אקדמאי אך הם מחזיקים בהכשרה מקצועית. מסלול זה מאפשר לאזרחים שלמדו בבתי ספר מקצועיים או שעברו הכשרה מקצועית בתחומים רבים, דוגמת ריתוך, טבחות, קונדיטוריה, מכונאות, עובדי מערכות קירור ועוד.

לאזרחים המעוניינים להגיש בקשה לאזרחות במסגרת מסלול זה לעמוד במספר דרישות סף, כשדרישת הסף הראשונה כוללת הצעת עבודה קונקרטית ממעסייק קנדי ו\או תעודת הסמכה או תעודת גמר קנדית. בבסיס דרישת סף זו על המועמדים לעמוד בדרישות נוספות הכוללות ניסיון של שנתיים לפחות במהלך חמש השנים האחרונות במסגרת של משרה מלאה בתחום בו הם מבקשים לעבוד בקנדה ולפחות שלוש שנות ניסיון בתחום בסך הכל, תעודת בגרות מלאה, עמידה בדרישות השפה הרשמיות במסגרת בחינת הערכה באנגלית או בשפה הצרפתית וכמובן, כפי שהוזכר קודם, עמידה בקריטריונים הנוגעים לבריאותו של המועמד והעדר עבר פלילי. 

תוכנית ההגירה המחוזית – PNP – Provincial Nominee Program

אפשרות נוספת – הגירה לפרובינציה במסגרת התכונית

אפשרות נוספת להגירה לקנדה יכולה להיעשות במסגרת תוכנית ה-PNP. בבסיס תוכנית הגירה זו מעורבות הפרובינציות בקנדה שחתמו על הסכמים עם הממשל ורשויות ההגירה במדינה.

במסגרת הסכמים אלו מתאפשר לכל פרובינציה לנהל בעצמה תוכנית הגירה מחוזית לתושבות קבע על פי תנאי סף שאותה פרובינציה מגדירה לעצמה. תנאי הסף של כל פרובינציה נקבעים, באופן טבעי, על פי הצרכים המקומיים הקיימים, בין אם מדובר בביקוש באנשי מקצוע מסוימים, בחיזוק מאפיינים דמוגרפיים ועוד.

לאותן רשויות הגירה פרובנציאליות אין סמכות במסגרת החוק הקנדי להעניק מעמד רשמי של תושב קבע או אזרחות קנדית, אך ביכולתן להעניק לאותו מועמד תעודה רשמית למועמדות -PNC – Provincial Nominee Certificate. תעודת ה-PNC משמשת כהמלצה לרשויות ההגירה הפדרליות במדינה להעניק בהמשך מעמד של תושבות קבע לכל מי שהחל התהליך במסגרת תוכנית ה-PNP.

מועמדים שזכו לתעודת ה-PNC מחוייבים להתגורר בגבולות הפרובינציה שהמליצה עליהם במשך שלוש השנים הראשונות עד קבלת האזרחות הקנדית. על המועמדים להכיר שעליהם לבחור בפרובינציה אחת במסגרת תוכנית ה-PNP, כשאין אפשרות להגיש בקשות במקביל למספר פרובינציות.

רשימת הפרובינציות בקנדה הרשומות בתוכנית ה-PNP כוללת את: אונטריו, אלברטה, קוויבק, מניטובה, ססקצ'ואן, קולומביה הבריטית, נובה סקוטיה, אי הנסיך אדוארד, ניופאונדלנד ולברדור וטריטוריית יוקון.

תוכנית ההגירה Canadian Experience Class

מדובר על תוכנית הגירה המיועדת לסטודנטים זרים אשר סיימו את לימודיהם האקדמאים במדינה והם עבדו לפחות שנה אחת לאחר תום לימודיהם. מטרתה של תוכנית ההגירה היא להעניק הזדמנות לסטודנטים מחו"ל לקבל מעמד של תושבי קבע ולהשתקע במדינה.

על פי נתונים של הרשויות בקנדה, כ-40% מאלו שזכו בתושבות קבע במדינה עשו זאת במסגרת תוכנית זו, כשהמדיניות הקנדית ברורה ומעדיפה לאשר תושבות קבע לסטודנטים שלמדו במדינה ואף לאחרים שעבדו בה במשך חמש שנים לפחות.

תוכנית ההגירה לסטודנטים זרים הפכה למשמעותית למול העובדה שבכל שנה מגיעים כ-130 אלף סטודנטים ללמוד במדינה. חלקם מגיעים עבור לימודים אקדמאים ואחרים מגיעים עבור הכשרה מקצועית קצרה ונקודתית שלאחריה הם משתלבים בשוק העבודה הקנדי. המגוון הרחב של הסטודנטים המגיע למדינה בכל שנה מאפשר בסופו של דבר יצירת אנשי מקצוע שונים בעלי מגוון רחב של מאפיינים דמוגרפיים ובכך לספק לאוכלוסייה המגוונת במדינה שירותים נוחים ומקצועיים יותר.

עבור צעירים ישראלים החולמים על לימודים בחו"ל מהווה מסלול ה-Canadian Experience Class את קרש הקפיצה לקריירה משמעותית במדינה מערבית והתשקעות באחת מהמדינות המובילות בעולם באיכות החיים.

הגירת בני משפחה לקנדה

עבור ישראלים שהשלימו את תהליך הגירתם לקנדה והם נחשבים לאזרחים מן השורה קיימת כמובן האפשרות לאפשר לבני משפחה נוספים להגר גם כן לקנדה על בסיס קרבתם המשפחתית.

הגירה לקנדה תחת חסות משפחתית אפשרית עבור קרובי המשפחה של אזרחים קנדיים מעל לגיל 18. על ישראלים שהיגרו למדינה להכיר שבכל שנה מגבילות הרשויות בקנדה את המכסות להגירה של בני משפחה ועל כן יש ויהיה מדובר בתהליך מורכב יותר.

חשוב כמובן להדגיש שהרשויות בקנדה מבינות את הצורך של מהגרים רבים לחיות חיים שלמים, כשמבחינתם חיים אלו כוללים חיים יחד עם הקרובים להם, לבטח בני הזוג ואף קרובי משפחה נוספים מהמעגלים הקרובים. הכרה זו של הקנדים מהווה גורם מעודד שמביא אזרחים ישראלים רבים, כמו גם רבים ממדינות אחרות, לבחור בקנדה כמדינה אליה ירצו להגר.

הרשויות בקנדה מכירות בצורך של המהגרים לחיות לצד בני המשפחה שלהם

הגירה של בני זוג

החוק הקנדי מגדיר בני זוג על בסיס נישואין וידועים בציבור, כשחשוב להדגיש שהכרה זו נעשית גם עבור זוגות בני אותו מין. על בן הזוג להיות מעל גיל 16.

מבחינת נישואין על בן הזוג להיות נשוי לאזרח הקנדי בנישואים מוכרים וחוקיים ובכפוף להצגת תעודת נישואין למחוז בו מתגורר בן הזוג הקנדי.

במסגרת של זוגות ידועים בציבור מכירות הרשויות הקנדיות בזוגות להם יחסים זוגיים רצופים במשך שנה לפחות. על האזרח הקנדי להוכיח את אותו הסטטוס באמצעות מסמכים המעידים על כך, כשבין היתר מדובר על ניהול משק בית משותף תחת קורת גג אחת.

בנוסף לכך, מכירים הקנדים בזוגות שבשל הגדרות בבירוקרטיות ומסיבות חריגות אינם נכללים תחת ההגדרה החוקית של ידועים בציבור. כאן יוכרו בני זוג להם יחסי תלות הדדית של לפחות שנה, להם קביעות ביחסים ומחויבות המאפיינת זוגות נשואים או ידועים בציבור. מקרים מורכבים אלו מדגישים את הצורך בשירות של עורך דין לענייני הגירה אשר יוכל לסייע לבני הזוג להציג עצמם ככאלו מול הרשויות הקנדיות.

הגירה של שאר בני משפחה

לישראלים שזכו לאזרחות קנדית קיימת האפשרות לאפשר הגירה גם לבני משפחה נוספים מלבד בני הזוג. בני המשפחה להם מתאפשרת הגירה למדינה על בסיס קרבה משפחתית כוללת אם אחד מההורים או הסבים והסבתות, ילדיו הביולוגיים והמאומצים ואף ילדים אותם הוא מתכוון לאמץ ואף אפשרות לצרף אחים, אחיינים או נכדים מתחת לגיל 18 כשהם יתומים ואינם נשואים או ידועים בציבור.

על המבקש מהרשויות הקנדיות להגירה של בני משפחה אלו לספק להן הוכחות ליכולתו להעניק בסיס ותמיכה כלכלית לאותם בני משפחה ושאין הוא זקוק לסיוע כלכלי וסוציאלי אם יצרף אליו את אחד מבני המשפחה. תהליך בקשה זה נקרא FC – Family Class ולמול חשיבותו הרבה מומלץ לעשותו בליווי צמוד ומקצועי של עו"ד הגירה.

מבחינת הילדים, החוק הקנדי מגדיר "ילד תלוי" כילד שגילו פחות מ-22, שאין לו בני זוג על פי נישואין או כידוע בציבור. בנוסף לכך, יכול אותו ילד להיות סטודנט אשר תלוי עדיין בהוריו מבחינה כלכלית ואף ילדים מעל גיל 22 אשר תלויים בהוריהם ולהם נכות ומגבלה כלשהי.

טיפול של עו"ד? גם כאן!

יש ואולי ברור לרבים שהבקשה לצרף בני משפחה אליכם לקנדה על מנת שיזכו גם הם לאזרחות צריכה להיעשות תחת מעטפת וליווי מקצועי של עורך דין המכיר מקרוב את תהליכי ההגירה למדינה.

טיפול וליווי של עורך דין יוכל להבטיח לכם מעטפת רחבה של כלים וטיפול שיאפשר לצלוח בצורה חיובית את משוכת הבקשות לאזרוח של בני משפחה. מדובר על תהליכים מעט מורכבים יותר ועל כן עבודתם של עורכי הדין משמעותית אף יותר.

למה כדאי להיעזר בעו"ד מומחה בתחום ההגירה לקנדה?

הגירה למדינה אחרת הוא אינה נושא של מה בכך. בכדי לצלוח תהליך ההגירה בצורה הקלה ביותר חשוב לעשות שימוש בעורכי דין המכירים מקרוב את תחום ההגירה למדינות מערביות שונות וביניהן קנדה.

הגירה למדינה מהווה צעד משמעותי בחייהם של ישראלים רבים שבחרו בכך. ישראלים שהחלו בתהליך של הגירה לקנדה בוחרים לממש תהליך זה בליווי צמוד של עורך דין המכיר  מקרוב את פלטפורמות ההגירה למדינה.

שימוש בשירותיו של עורך דין מהווה ערך מוסף משמעותי אשר ניתן להצביע עליו במספר נקודות.

לעורך דין ידע ונסיון רב 

בדיקת רקע מקדימה

על מנת שתוכלו לדעת האם אתם עומדים בקריטריונים המאפשרים להגר לקנדה ולזכות באזרחות באחד ממסלולי ההגירה הקיימים במדינה, חשוב לבצע בדיקת רקע מקדימה. בדיקה אשר תאפשר לכם לדעת האם בנקודת הזמן בה אתם נמצאים כעת יש ביכולתכם לעמוד ברף הקריטריונים שמעמידים הקנדים.

כבר בשלב זה חשוב לבצע את בדיקת הרקע בעזרת עו"ד הגירה המכיר את התחום מקרוב. בפגישת ההכרות הראשונה עם עורך הדין תוכלו ראשית כל לדעת האם אתם עומדים בקריטריונים המינימליים הנדרשים בכדי לזכות בסופו של תהליך באזרחות קנדית. יש ורישום פלילי שנראה לכם אולי זעום וחסר חשיבות יהיה זה שלא יאפשר לכם לזכות באזרחות ועל כן יהיה מיותר להתחיל בתהליך.

במידה ובפגישה זו יוכל עורך הדין לבסס עבורם מסלול מטיב שבסופו תזכו לאזרחות קנדית, תוכלו לקבל מעורך הדין תמונה רחבה להמשך ובו מידע רלוונטי וממשי הנוגע לתהליך עצמו.

תרגום מסמכים לאנגלית וצרפתית

חלק מתהליך לבקשת אזרחות קנדית כולל באופן טבעי הגשת מסמכים ייעודיים אותם יש למלא באופן מדויק ומוקפד. ישראלים רבים שבחרו לפעול לבד מול רשויות הגירה במדינות מערביות, וביניהן קנדה, מילאו את אותם מסמכים באופן שגוי. דבר שכמובן עיכב את בקשתם והפך את התהליך למסורבל ומייגע.

חלק מהיכולת להגיש את המסמכים באופן הנכון מצריך כמובן תרגום שלהם לאנגלית או צרפתית תוך שימוש במונחים מקצועיים. עו"ד העוסק בליווי תהליכי הגירה של ישראלים לקנדה יכיר מקרוב את כלל המסמכים שיש להגיש ויידע כיצד לתרגם ולמלא אותם בצורה הנכונה.

הבט נוסף נוגע לעובדה שבכל התכתבות מול הרשויות הקנדיות תוכלו כמובן ליהנות מתרגום מהיר ומקצועי של התכתובות ובכך להבין בדיוק מה הרשויות בקנדה דורשות בכל נקודת זמן.

חיבור לאנשי מקצוע נוספים עימם עובד עורך הדין

עורכי דין העוסקים בטיפול של הגירת ישראלים לקנדה בונים לעצמם לאורך השנים מעטפת רחבה של אנשי מקצוע נוספים העובדים מולם. בניית אותה מעטפת מבטיחה ללקוחותיו של עורך הדין טיפול, מהיר, מקצועי ומהימן של אנשי הקצה איתם בחר לעבוד ובסיס להקמת מערכת משומנת של עבודה.

ניתן לקחת לדוגמה את דרישת הקנדים לראות העדר רישום פלילי של המועמדים במדינות בהם חיו. ישראלים שחיו בעבר במדינות נוספות מלבד ישראל יצטרכו להמציא העדר רישום פלילי מאותן מדינות. עורך דין הפועל בתחום ידע להפעיל את אותו איש מקצוע שעובד מולו על מנת שיוכל לנפק עבור הלקוח את תעודת העדר הרישום הפלילי מאותה מדינה בה חי בעבר, כשזו גם מאושרת על ידי הנציגויות הקנדית באותה מדינה, לבטח כשקנדה איננה חלק מאמנת האפוסטיל.

חיבורו של עורך הדין לאותם אנשי מקצוע נוספים שעובדים עמו מאפשר לכם להימנע מהצורך לתור אחר שירותי קצה נוספים וכמובן להסתכן ולקחת את שירותיהם של בעלי מקצוע גרועים.

מענה מידי לכל דרישה מצד הרשויות בקנדה

ליווי תיק בקשת האזרחות שלכם לקנדה נמצא במעקב תמידי של עורך הדין וצוותו המקצועי. בהינתן כך בכל דרישה או בקשה של הרשויות הקנדיות ידע עורך הדין לטפל באופן היעיל ביותר ובטווח הזמן הקצר בהתאם למגבלות הזמן שהרשויות בקנדה מעמידות.

ליווי צמוד גם במהלך ההשתקעות בקנדה ואף לאחר קבלת האזרחות

עורך דין המטפל בשירותי הגירה לקנדה או כל מדינה מערבית אחרת מכיר בעובדה כי האתגרים והסבך הבירוקרטי אינם מסתיימים ברגע שלקוחותיהם משתקעים במדינה החדשה.

תהליך ההשתקעות בקנדה נחשב לקל בהרבה לעומת מדינות מערביות אחרות וזאת בשל גישתה החיובית של המדינה כלפי מהגרים חדשים. ועדיין, ליווי של עורך הדין וצוותו בשלב זה נוסך ביטחון רב בישראלים רבים שעברו למדינה ולמדו עד כמה משמעותי המשך ליוויו של עורך הדין בחודשים הראשונים בהם הם משתקעים ומתאקלמים במדינה.

חיבור לקהילות היהודיות

בקנדה חיים נכון להיום כ-50 אלף ישראלים לערך. כמו זו של ישראלים ויהודים במדינה הביאה במשך השנים להקמתן של מספר קהילות יהודיות בחלק מהערים והאזורים במדינה. הקהילות היהודיות, בין אם בקנדה ובין אם במדינות אחרות, מהוות מסגרות תומכות ומקלות עבור ישראלים רבים שהחלו להשתקע במדינה החדשה אליה עברו.

החיבור הרחב שבונה עורך דין המטפל בהגירה לקנדה עם הקהילות היהודיות מאפשר בהמשך לכלל לקוחותיו שהיגרו למדינה ליהנות מחיבור חם ועוטף מצד אותן קהילות, בין אם מדובר על תמיכה ברמה הרגשית ולבטח בכל הנוגע לעזרה בחיי היום יום.

מעקב אחרי שינויים בחוקי ההגירה והזכויות

חוקי ההגירה במדינות מערביות ובקנדה נתונים לא פעם לשינויים ולדינמיות רבה. חלק מהשינויים בחוקי ההגירה בקנדה באים לרוב להטיב עם מועמדים חדשים ואף עם אלו שכבר החלו להשתקע במדינה.

טיפול של עורך דין הגירה לקנדה יאפשר לכם להיות עם אצבע על הדופק בכל הנוגע לשינויים חוקתיים, לבטח אם הם מטיבים איתכם. עורך הדין יוכל לעדכן אתכם בכל פעם שמתרחש שינוי בחוק או בהתווספות של חוק חדש הנוגע אליכם. עדכונים אלו יכולים לזכות אתכם בהטבות כספיות, במימוש זכויות אזרחיות, בהזדמנויות מקצועיות ועסקיות ועוד.

רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?

הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו

ויזת השקעה לקנדה

הגירה לקנדה על בסיס השקעה

ויזת משפחה לקנדה

איחוד משפחות בקנדה

הגירה לקנדה

תכנית אקספרס אנטרי

דילוג לתוכן