בחרו עמוד

ויזת השקעה לארה"ב 

גרין קארד לארה"ב על בסיס תעסוקה

כהן ברוש משרד עורכי דין 

15/11/2020

קבלת גרין קארד על בסיס ויזת תעסוקה

ישראלים רבים השואפים להשתקע בארה"ב עושים זאת במסלול המאפשר לזכות בגרין קארד על בסיס תעסוקתי. ניסיון תעסוקתי המגובה בידע מקצועי ותארים אקדמאיים מהווים עבור לא מעט ישראלים בסיס להגשת בקשה לגרין קארד כשיש סיכוי טוב שתאושר.

נכון להיום ישנם ארבעה מסלולים שונים לגרין קארד על בסיס תעסוקה בארה"ב. לסיווג האשרות מגבלה כמותית העומדת על כ-140 אלף אישורים בכל שנה. אשרות אלו מאפשרות, למי שזכה בהן, לחיות ולעבוד במדינה על בסיס קבוע.

נכון להיום ישנם 4 מסלולים שונים לישראלים

אשרת EB-1

אשרת EB-1 הינה אשרת כישורים מיוחדים המותאמת למבקשים בעלי יכולות ייחודיות בתחום המדעים, אומנויות, עסקים, ספורט, חוקרים ועוד. במסגרת אשרה זו המועמדים אינם זקוקים להציג לרשויות בארה"ב הצעת עבודה ספציפית.

על המועמדים במסלול זה להוכיח לרשויות במדינה כי ביכולתם להגיע להישג חד פעמי ויוצא דופן בתחום בו הם מתמחים. מדובר על הישגים של פרסים ברמה הלאומית ו\או הבינלאומית, חברות באיגוד או מסגרת הדורשת הישגים, פרסום של מחקר או מידע שיש לו מעמד מקצועי גבוה, תרומה לעולם המדע, האומנות, הספורט, העסקים ועוד.

תחת קטגוריה זו מאשרת ארה"ב כ-40 אלף בקשות בשנה .

אשרת EB-2

אשרת EB-2 הינה אשרת "ויתור" על רקע אינטרס לאומי של ארה"ב ו\או יכולות חריגות. האשרה מתאימה למועמדים בעלי יכולות יוצאות דופן, כשהעסקתם במדינה מהווה אינטרס לאומי ממשי עבור ארה"ב.

על מנת לזכות באשרה זו על המועמד לעמוד בשלושה קריטריונים מתוך כל אלו: בעל דרגה רשמית, דיפלומה, תעודה או ניסיון אקדמאי במוסד מוכר הנוגע לתחום בו הוא עוסק; ביכולתו להמציא ממעסיקיו הנוכחיים והקודמים הוכחה לניסיון מקצועי של עשר שנים לפחות בתחום המקצועי שלו; הוא בעל רישיון או תעודה המסמיכה אותו לעסוק בתחום המדובר; ביכולתו להוכיח כי שכרו מעיד על יכולותיו הייחודיות; הוא בעל חברות באיגוד מקצועי; הוכחה על הכרה רחבה אודות הישגיו ותרומתו בתחום המדובר ע"י עמיתיו, רשויות ממשלתיות וארגונים מקצועיים; הוכחות נקודתיות נוספות לתחום עיסוקו בהינתן ויידרש לכך.

הגשת האשרה חייבת להיות מלווה בתעודת עבודה המתקבלת ממשרד העבודה האמריקאי ובה דרישה להכרה על ידי מעסיק אמריקאי.

לאשרה זו מכסה שנתית של עד 40 אלף בקשות.

ויזה לבעלי כישורים מיוחדים או מומחים

אשרת EB-3

אשרת עבודה זו מיועדת לעובדים מומחים, עובדים מקצועיים ועובדים תחת קטגוריות נוספות.

מועמד תחת קטגורית "עובד מקצועי" חייב להיות בדרגה מספקת אשר יכולה לעמוד בדרישות עיסוקו והוא גם חבר באיגוד מקצועי הנוגע לתחומו. מועמד תחת קטגוריית "מומחה" נדרש להוכיח לרשויות בארה"ב כי לו, לכל הפחות, שנתיים של הכשרה או ניסיון. קטגוריה נוספת מוגדרת תחת "עובד אחר" והיא מתייחסת למועמדים שיש להם הכשרה או ניסיון בתחומים בהם היצע וביקוש של העובדים בארה"ב נחשב ומוגדר כנמוך.

בקטגוריות אלו כן נדרש לצרף בקשת עבודה מטעם מעסיק אמריקאי.

על בסיס אשרה זו מונפקות עד כ-40 אלף אשרות מידי שנה.

אשרת EB-4

אשרת EB-4 מיועדת למהגרים בתחום הדת. היא כוללת אנשים שתפקידם המקצועי נוגע לשליחות דתית כזו או אחרת. על מנת להתחיל במסלול בקשה זה על המועמדים להציג לרשויות בארה"ב הצעת עבודה מאחד ארגוני הדת שקיימים במדינה, כשהצעת עבודה זו מחויבת להיות במשרה מלאה הכוללת לכל הפחות 35 שעות עבודה שבועיות. עבור ישראלים אשרה זו רלוונטית במידה וקיבלו הצעת עבודה, למשל לשמש בתפקיד של רב קהילה או תפקיד אחר באחד מבתי הכנסת באותה קהילה.

קריטריונים נוספים של מגיש הבקשה כוללים חברות בשנתיים האחרונות במסגרת דתית ועיסוק מקצועי באותה המסגרת, כשעיסוק זה אינו חייב להיות במסגרת של משרה מלאה.

לאשרת ה-EB-4 הקצאה נמוכה יותר משאר האשרות והיא מוגבלת למספר מרבי של עשרת אלפים בלבד בכל שנה. מנגד, ההקצאה הנמוכה מאפשרת לכל המועמדים לקבל תשובה מהירה יותר מרגע שהגישו את בקשתם.

נושא ההגירה על בסיס תעסוקה בארה"ב תחת טראמפ ונוכח משבר הקורונה

בשנת 2020 הממשלה בראשותו של דונלד טראמפ קיבלה מספר החלטות קשוחות בנושא ההגירה. אחת מהן היא, איסור הגירה זמני עד לסוף 2020 אשר מונע מבני משפחה של אזרחי ארה"ב, שיש להם אישורי עבודה חדשים, להיכנס לארה"ב. מדובר על איסור הגירה המונע כניסת עובדים מיומנים מתחומי ההייטק, הנדסה, אדריכלות ועוד, כשחלק מהסיבה לאותו איסור זמני נשען על משבר הקורונה המתחולל במדינה. האיסור הזמני כולל בתוכו גם ישראלים רבים אשר מוצאים עצמם בסיטואציה בה אינם יכולים לשוב לארה"ב.

נכון להיום, היחידים שניצלו מרוע הגזרה הם אנשי מקצוע מתחום הרפואה. הממשל האמריקאי העניק פטורים לעובדים שתחום עבודתם נוגע לטיפול ומחקר של הקורונה. הפטור אף יכלול עובדים מתחום המזון ואלו ה"נחוצים להבראה הכלכלית המתמשכת של ארה"ב".

לסיכום

הסיטואציה יוצאת הדופן בה נמצאת כיום ארה"ב הופכת את נושא הגרין קארד על בסיס תעסוקה למורכב הרבה יותר. בטרם תתחילו בתהליך, יש לבחון לעומק יחד עם עורכי דין המומחים לנושאי ההגירה, האם כעת הוא הזמן הנכון בשבילכם להתחיל בתהליך ההגירה לארה"ב על בסיס תעסוקה.

רוצים לקבל את מאמרים החדשים שלנו ?

הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו

ויזת עבודה לארה"ב

ויזת עבודה H1B לארה"ב

ויזת עבודה לארה"ב

ויזת עבודה L לארה"ב

דילוג לתוכן