
גם במסגרת גרין קארד לארה"ב על בסיס השקעה, ניתן להבחין במספר מסלולים אותם מאפשרות הרשויות בארה"ב.

מסלול ה-EB-5 מאפשר למשקיעים ישראלים ולחלופין למנהלים של חברה מסחרית לזכות בגרין קארד ולהשתקע במדינה באופן קבוע כאזרחים מן השורה.
על מנת ליהנות מאפשרות לזכות בגרין קארד במסלול זה, על כל מועמד להעמיד השקעה מינימלית של מיליון דולר. במקרה ומדובר על השקעה באזורים כפריים בהם אחוזי אבטלה גבוהים ההשקעה יכולה לעמוד על סכום מינימלי של 500 אלף דולר.
על המועמד להוכיח לרשויות בארה"ב כי כספי ההשקעה הושגו באמצעים חוקיים, כשמקור ההשקעה אינו יכול להיות במסגרת הלוואה שלקח המשקיע. על ההשקעה ליצור ולשמר, לכל הפחות, כעשר משרות בהיקף של משרה מלאה עבור עובדים אמריקאים בלבד בתוך שנתיים מרגע ההשקעה. דרישה נוספת מהמשקיע היא בהגשת תוכנית עסקית ברורה ומפורטת לרשויות האמריקאיות.
לצד בקשת הגרין קארד של משקיע ישראלי במסגרת מסלול זה, רשאי המועמד להגיש בקשה עבור בן הזוג וילדיו שיצטרפו אליו. על הילדים של המשקיע להיות מתחת לגיל 21 ולא נשואים.

מסלול זה הפך רלוונטי למועמדים ישראלים במאי 2019. המסלול מאפשר עבודה בארה"ב על בסיס השקעה כספית הנחשבת לסבירה בחברה אמריקאית. ישראל מצטרפת לרשימה של 80 מדינות, שחלק נכבד מאותה רשימה כוללת מדינות אירופאיות, שאזרחיהן יכולים להגיש בקשה לגרין קארד במסגרת מסלול זה. תהליך הצטרפותה של ישראל למסלול E-2 החלה עוד בתקופת כהונתו של ברק אובמה כנשיא ארה"ב.
במסגרת מסלול ה-E-2 ההשקעה יכולה להתבצע בחברה אמריקאית שהוקמה או בחברה קיימת ופעילה כשהמשקיע יכול להגיש בקשה לוויזה עבורו ואף עבור עובדים המוגדרים כחיוניים ברמה הניהולית וכאלו המומחים בתחום בו החברה האמריקאית פועלת. תנאי חשוב נוסף נוגע לכך שהשקעתו של אותו אזרח ישראלי צריכה להפוך את בעלות החברה לבעלות ישראלית (של המשקיע שנכנס יחד עם משקיעים ישראלים נוספים אם קיימים) בנתח מינימלי של 50%.
לעומת מסלול ה-EB-5 במסלול זה לא קבעו האמריקאים סכום מינימלי להשקעה, אך זו עדיין צריכה להיות מוגדרת כהשקעה משמעותית אשר תאפשר פעילות סדירה של החברה המושקעת, שלא תהיה ניתנת לביטול או משיכה חזרה ולא תביא לסיכון החברה. בנוסף, על החברה להוכיח לרשויות בארה"ב כי היא מסוגלת בתשלום שכר למשקיע ולעובדים הנוספים שצורפו.
מסלול E-2 מאפשר לאותם משקיעים ישראלים לזכות בוויזה לתקופה של חמש שנים, כשבקשות להארכה לעובדים הנלווים ולקיום החברה ניתן להגיש ללא ההגבלה, כל עוד החברה עומדת בתנאי הכשירות הקיימים בחוק האמריקאי.
את הבקשה במסלול זה ניתן להגיש בשגרירות ארה"ב בישראל. האפשרות להגישה דרך השגרירות, אשר משמשת צינור נוח וזמין, מקלה על ישראלים רבים למול האפשרות לעבוד בשלט רחוק מול רשויות ההגירה של ארה"ב.
כניסת ישראל לרשימת המדינות בהן האזרחים יכולים להגיש בקשה לוויזה במסלול E-2 מביאה, להערכה של מומחי הגירה, כי נוכחותם של משקיעים מישראל בארה"ב תגדל משמעותית. גידול זה יביא כמובן גם לתרומה משמעותית בהרחבות הקהילות היהודיות באזורים ובערים מרכזיות במדינה, כשלצד המשקיעים ועובדיהם יצטרפו אליהם בני הזוג והילדים.
במבט ראשון נראה כי מסלול ה-E-2 הוא האטרקטיבי מבין השניים בשל העובדה כי במסלול זה האמריקאים אינם דורשים סכום השקעה מינימלי. עם זאת, חשוב להכיר כי מסלול ה-E-2 אינו מספק נתיב ישר לאזרחות אמריקאית בעוד שמסלול ה-EB-5 הדבר בהחלט אפשרי.
חידוש הוויזה במסלול ה-E-2 מתאפשר ללא כל הגבלה כל עוד המשקיעים עומדים בדרישות החוק האמריקאי, אך עדיין יהיה מדובר בוויזה זמנית. מנגד, למשקיעים שזכו לגרין קארד במסלול ה-EB-5 תוענק תושבות קבע לתקופה של שנתיים ,שלאחריה יוכלו להמשיך בתהליך שיזכה אותם בסופו של דבר באזרחות אמריקאית.
עבור משקיעים ישראלים הרואים עצמם ככאלו המעוניינים להעמיק השקעותיהם בארה"ב ואף במדינות הסמוכות לה ובכך גם ליצוק לעצמם ולבני משפחתם אזרחות אמריקאית בתוך מספר שנים – יש וכדאי לראות במסלול ה-EB-5 כמסלול מועדף. מנגד, אם משקיעים ישראלים אחרים יודעים לומר בביטחון שאין הם מעוניינים לעבור ולחיות בארה"ב ויש ואולי הם מחזיקים לצד אזרחותם הישראלית אזרחות נוספת, הם יעדיפו לבחור במסלול ה-E-2.
לסיכום
היום ישנם שני מסלולים המאפשרים לישראלים לזכות בגרין קארד, אולם בזמן שהמסלול EB-5 מועדף על המשקיעים המעוניינים בדרך בטוחה בקבלת אזרחות אמריקאית לעצמם ולבני משפחתם, המשקיעים במסלול E-2 יקבלו ויזה זמנית ל-5 שנים עם אפשרות להארכה ללא הגבלה.
אנו בכהן ברוש צברנו ניסיון רב שנים בתחום ההגירה במסגרת מסלולים שונים. אם אתם צריכים יעוץ מהמומחה שלנו על תהססו ליצור עימנו קשר עוד היום.
הירשמו לניוזלטר המדהים שלנו